Hotel Lone, Rovinj

Izgradnja i opremanje
2011. godina
28.500 m² BRP

Naručitelj: Maistra d.d., Rovinj

Izgradnja novog hotela sa uređenjem okoliša i opremanjem
Hotel Lone je jedinstven design Hotel u Hrvatskoj, kategorizacija *****

Naručitelj: Maistra d.d. Rovinj
Projekt: 3LHD d.o.o.
Dizajn: 3LHD d.o.o.
Nadzor: CONCOM d.o.o.

Vrijeme građenja: 10 mjeseci, 2010./2011.
Vrijednost radova: 298.000.000,00 kn
Radove smo dovršili prije ugovorenog roka.

Obim radova: cca 28.500 m2 BRP. Na 6 etaža izgrađeno je 236 vrhunski opremljenih soba i 12 komfornih suiteva. Hotel Lone nudi nekoliko različitih restorana, night club i nekoliko barova. Wellness i Spa Lone se prostire na 1700 m2.

Hotel Lone smješten je na jedinstvenom položaju u blizini mora, okružen stoljetnom zaštićenom park-šumom Zlatni rt, samo nekoliko minuta hoda do centra grada Rovinja. Zajedno s hotelima Monte Mulini, Park i Eden, hotel Lone dio je ekskluzivne Zone Monte Mulini.

Hotel Lone je jedinstveni desing hotel u Hrvatskoj. Gotovo svi elementi uređenja interijera dizajnirani su posebno za Lone. Dizajn hotela potpisuje studio 3LHD, oblikovanje namještaja potpisuje Grupa Numen/For Use, tekstilne dekore studio I-GLE, umjetničke instalacije u hotelu Ivana Franke i Silvio Vujičić, a vizualni identitet hotela stvoren je u agenciji Bruketa & Žinić OM.

Nagrade:

 • Nagrada Viktor Kovačić
  Hotel Lone nagrađen je za svoj dizajn godišnjom nagradom UHA-e (Udruženja hrvatskih arhitekata) „Viktor Kovačić“ za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2011. godini.
  Više informacija na http://www.3lhd.com/
 • Zlatna koza
  Vizulani identitet hotela Lone koji potpisuje reklamna agencija Bruketa&Žinić OM nagrađen je nagradom „Zlatna koza” u kategoriji vizualnih komunikacija.
  „Zlatna koza” – „Capra d'oro”, nagrada je kojom Turistička zajednica Istarske županije tradicionalno odaje priznanja za ideje, projekte i manifestacije što su svojom originalnošću, značajem i dosegom unaprijedile svekolik imidž Istre kao kvalitetne turističke destinacije.
  Više informacija na http://www.istra.hr/
 • Ideja X
  U sklopu drugog izdanja nacionalnog festivala oglašavanja IdejaX hotelu Lone dodijeljena je nagrada za vizualni identitet u skupini nagrada najbolje na tržištu za kategoriju turizam, kultura i slobodno vrijeme.
  Vizualni identitet hotel Lone potpisuje reklamna agencija Bruketa & Žinić OM.
  Više informacija na http://www.idejax.com/
 • Dani Orisa
  Arhitektonski studio 3LHD primio je nagradu „Oris 2012” na 12. danima Orisa za izniman stvaralački doprinos arhitekturi za hotel Lone.
  Više informacija na http://www.3lhd.com/
 • Best Hotel Architecture Design Award
  Na dodjeli Europskih nagrada za hotelski dizajn 2012. godine hotelu Lone pripala je prestižna nagrada za arhitekturu godine u kategoriji novoizgrađenih hotela.
  Više informacija na http://www.maistra.hr/
 • International Hotel Awards
  International Hotel Awards proglasio je hotel Lone najboljim kongresnim hotelom s pet zvjezdica u Europi u 2012. godini.
  Više informacija na http://www.maistra.hr/
 • TripAdvisor 2013 Certificate of Excellence
  TripAdvisor dodijelio je hotelu Lone Potvrdu o izvrsnosti za 2013. godinu. Ova prestižna nagrada koja je hotel Lone smjestila u 10 % najučinkovitijh tvrtki diljem svijeta na internetskoj stranici za putovanja TripAdvisor dodjeljuje se tvrtkama koje uzastopno zaslužuju visoku ocjenu putnika s te stranice.
  Više informacija na http://www.tripadvisor.com/