Stambeno naselje Vrbani III, Zagreb

2003. - 2012.
38 zgrada s 1892 stana, niz poslovnih prostora i garaža

Stambeno naselje Vrbani III izgrađeno je temeljem Urbanističkog plana uređenja Vrbani III, autora dr.sc. Tihomir Jukić, dipl.ing.arh., usvojenog nakon provedenog arhitektonsko-urbanistički natječaj za to područje grada Zagreba.

Naselje je smješteno u zapadnom dijelu grada Zagreba, na površini od cca 29 ha, omeđeno na sjeveru Horvaćanskom cestom, južno RŠC Jarun, istočno Ulicom Hrvatskog sokola i zapadno budućom produženom Vrapčanskom ulicom.

Osim dvije postojeće stambene zgrade, koje su izgrađene prije donošenja detaljnog plana, sve ostale stambeno poslovne zgrade, kao i prateću infrastrukturu izgradila je tvrtka Zagrebgradnja d.o.o. i to u periodu od 2003. do danas, odnosno, s ponosom možemo reći da smo izgradili cijelo naselje.

U stambenom naselju Vrbani III, izgradili smo 38 pretežito stambenih zgrada sa 1892 stanova i 86 poslovnih prostora u funkciji stanovanja i sa 2100 garažno parkirnih mjesta smještenih u podzemnim etažama.

Uz stambene zgrade izgradili smo prometnice, parkirališta, javnu rasvjetu i hortikulturno uredili zelene površine oko zgrada .

Naselje je urbanizirano i opremljeno svom infrastrukturom: nova osnovna škola, novi dječji vrtić, trgovački centar „Point“, ostali uslužni sadržaji sa uređenim javnim površinama: pješački trg, šetnica, zelene površine i dječja igrališta.

U istom naselju, uskoro ćemo započeti gradnju nove i posljednje, u ovom naselju, stambeno poslovne zgrade s 140 stanova i 10.000 m2 poslovnog prostora.

Urbanistički red, kvalitetna gradnja stambenih zgrada, neposredna blizina jezera Jarun i sadržaja za sport i rekreaciju te dobra prometna povezanost karakteristike su koje su ovom naselju, zasluženo, donijele naziv atraktivnog, za stanovanje poželjnog i u konačnosti na tržištu nekretnina traženog naselja.

Na površini od 8,50 ha u istočnom dijelu ovog naselja planira se gradnja sportsko rekreacijskog centra sa zatvorenim bazenom, otvorenim i zatvorenim sportskim trenima, što će biti dodatni doprinos kvaliteti života u ovom naselju.

Više o Pojektu Vrbani III pronađite pod Prodaja nekretnina